Vastgoedrecht

Het vastgoedrecht is een zeer breed rechtsgebied. Het regelt alles wat met onroerend goed te maken heeft. U kunt hierbij denken aan de juridische aspecten van projectontwikkeling, financiering, verkoop, koop, huur en verhuur. Ook het bouwrecht valt onder vastgoedrecht.

Bent u bijvoorbeeld projectontwikkelaar dan krijgt u veel te maken met wetten en regels. Uw plannen voor een nieuwbouw- of renovatieproject moeten voldoen aan alle gemeentelijke eisen. Voldoet u hier niet aan, dan kan dit voor veel vertragingen zorgen. Ook nadien kunnen zich nog problemen voordoen, bijvoorbeeld als zich ‘verborgen gebreken’ voordoen (zoals een lekkende waterleiding), waarvoor u verantwoordelijk bent.

Omdat de risico’s toenemen en de juridische vragen steeds complexer worden, is juridische expertise onmisbaar. Projectontwikkelaars, aannemers, eigenaren, beleggers, beheerders, woningcorporaties en overheden (waaronder de belastingdienst); alle betrokken partijen hebben hun eigen belangen. Bovendien veranderen regels en wetten voortdurend. Om die reden is het raadzaam om u altijd goed te laten informeren. Wij zijn u graag van dienst.

Heeft u vragen over vastgoedrecht? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@n-advocaten.nl of maak een afspraak via 0115-617733.

Overzicht rechtsgebieden