Ronny Nobus

‘Ik ben graag sparring partner van ondernemers’

‘Binnen het ondernemingsrecht kun je als advocaat nadrukkelijk samen optrekken met de ondernemer. Zo werk ik aan langdurige relaties. Deze contacten zijn immers over het algemeen niet ad hoc. Dat betekent voor mij ook dat ik de bedrijven ken en alert ben op veranderingen in wet- en regelgeving. Hoor of lees ik iets dat van belang kan zijn voor een bepaalde ondernemer, dan laat ik dat weten. Die rol, als het juridische verlengstuk van een onderneming, past mij.

Sparren, klankborden; dat vind ik belangrijk. Dat kan tijdens kantooruren, maar even vaak gebeurt dit in een informele sfeer. Prima! Het idee dat wij voortdurend onze tijd klokken, strookt wat mij betreft niet met de realiteit. Het contact met het Zeeuws-Vlaamse bedrijfsleven verloopt soepel. Natuurlijk speelt mijn Zeeuws-Vlaamse komaf daarbij een rol. Ik ken de mensen, begrijp hun mentaliteit en beschik over een groot zakelijk netwerk. Bovendien ben ik zelf ook ondernemer. Dat versterkt het onderlinge begrip.’

Werkzaam in deze rechtsgebieden

Ronny Nobus heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Ondernemingsrecht

Deze registratie verplicht Ronny elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Ronny Nobus

Opleiding
Rijksuniversiteit Utrecht

Contact
rn@n-advocaten.nl