Ilse de Dobbelaere-Woets

‘De mens áchter het conflict, dat is wat mij interesseert’

‘Ik heb binnen mijn vakgebied vooral oog voor de menselijke relaties. Komt men bij mij met een juridische vraag of conflict, dan breng ik dat altijd eerst terug naar de onderlinge verhouding tussen de betrokken personen. Dat is de reden waarom ik bewust heb gekozen voor het familierecht.

Ik zie het als mijn taak om – te midden van alle emotie, onredelijk of onbegrip – koers te houden naar een goede en werkbare oplossing. Daarbij creëer ik direct duidelijkheid, zowel op juridisch, alsook op persoonlijk vlak. Dat betekent dat ik mijn cliënten niet naar de mond praat, maar juist de angel uit een conflict haal en gezamenlijk ga bekijken op welke manier men in de toekomst verder kan. Want hoe je het ook wendt of keert, veel relaties blijven bestaan, ook na het conflict. Je blijft immers broer en zus of vader en moeder. Daarom maak ik me hard voor duurzame, houdbare oplossingen waarmee mensen individueel, maar juist ook in die relatie, verder kunnen.’

Werkzaam in deze rechtsgebieden

Ilse de Dobbealere-Woets heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd:

  • Echtscheidingen
  • Alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning

Deze registratie verplicht Ilse elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Ilse de Dobbelaere-Woets

Opleiding
Erasmus Universiteit Rotterdam
Rijksuniversiteit Leiden

Contact
idd@n-advocaten.nl

VFAS_logo